fejl alarm

Fejl eller falske alarmer: tips og tricks til problemfri overvågning

At have et alarmsystem er en stor tryghed, men nogle gange kan teknologien give os fejl alarmer eller notifikationer. Det kan være frustrerende og stressende, især hvis det sker gentagne gange. Fejl alarmer kan skyldes en række forskellige faktorer, I denne artikel vil vi gennemgå de mest almindelige årsager til fejl alarmer og give dig praktiske løsninger til at minimere disse hændelser. Vi håber, at denne guide vil hjælpe dig med at få det bedste ud af dit alarmsystem og sikre en mere pålidelig og problemfri overvågning af dit hjem.

Lad os tage et kig på, hvorfor din sensor eller kamera måske udløser en fejl alarm, selv når der ikke er nogen i rummet, og hvad du kan gøre for at løse disse problemer og give dig de nødvendige tips og tricks til at sikre, at dit alarmsystem fungerer optimalt.

Hvorfor får jeg fejl alarm, når der ikke er nogen?

Dette sker ofte, når vi skifter fra vinter til sommer. De sensor og Kamera, der blev monteret i vinterperioden, kan blive påvirket af solens skarpe lys om summeren, hvilket får den til at tro, at der er bevægelse i rummet. Skygger fra vinduer, især fra træer, kan også udløse sensoren, når årstiderne skifter. Det er som om sensoren siger, “Hej, er der nogen derude?”

Naturlige årsager til fejl alarmer

Træk og luftstrømme

Bevægelse af gardiner eller andre lette objekter på grund af træk eller luftstrømme kan forveksles med indbrud og slår det fejl alarm eller og gir notifikation. Det er en god idé at sørge for, at sensorerne eller kamera ikke er placeret i områder med stærke luftstrømme. Sensoren kan nemt forveksle en dansende gardin med en indbrudstyv. Det er ikke, fordi din sensor er paranoid – den har bare en livlig fantasi.

Husdyr

Husdyr som katte eller hunde kan udløse fejl alarm og notifikationer af deres bevægelser og kan de fanges på kamera. DanGear SLEIPNER bevægelsessensor er ideel til hjem med kæledyr, da den kan genkende og ignorere bevægelser fra husdyr. Dette sikrer, at husalarm kan aktiveres, selv når du ikke er hjemme, uden at du behøver bekymre dig om falske alarmer. Sensoren kan indstilles til at ignorere husdyr på op til 15 kg, hvilket reducerer risikoen for falske alarmer betydeligt. DanGear overvågning kamera har mennesker genkendelse og vil ignorer dyr der bevæger.

Sørg også for, at sensorer og kameraer ikke er placeret, hvor husdyr kan støde ind i dem. Du kan også lav en Skalsikring tilstand hvor husdyr udløser alarm men alle dør og vindue og udenfor sensor og kamera er aktive mod indbrud. Det kan du læse om i mine andre artikel om det her.

Reflekterende overflader

Reflekterende overflader som spejle eller glas kan skabe falske alarmer for sensorer og kameraer. Juster deres vinkel eller flyt dem til et andet sted for at undgå dette problem.

Insekter

Små insekter, der flyver eller kravler over sensoren, kan også udløse alarmer. Spindelvæv foran kameraer eller sensorer kan også skabe problemer. Rens området regelmæssigt for at holde det fri for insekter.

Temperaturændringer

Pludselige ændringer i temperatur kan også spille en rolle. Når solen står op og begynder at varme rummet op, eller når der sker en hurtig afkøling, kan disse temperaturændringer påvirke sensorens ydeevne og føre til falske alarmer.

Fysiske skader

Sensoren kan blive beskadiget ved slag eller fald, hvilket kan påvirke dens funktion. Inspicer sensoren for fysiske skader og udskift den om nødvendigt.

Fejl alarmer fra andre kilder

Bevægelse af møbler, vibrationer fra nærliggende byggeri eller trafik kan påvirke sensoren. Juster følsomheden og placer sensoren på et stabilt sted for at undgå disse problemer.

Dør- og vinduessensorer: Limdramaet

Dør- og vinduessensorer, der sidder på den nederste del af vinduet, kan løsne sig, når solen varmer dem op. Dette kan udløse sabotage-knappen og sende sirenen i gang. Monter dem højere oppe, hvor de ikke bliver udsat for direkte sollys. Er det sket for dig, så fjern det dobbeltklæbende lim med sprit og sæt et nyt. Husk, at det skal være tyndt, så sabotageknappen holdes nede (din nano dobbeltklæbende tape dur ikke den er alt for tyk! ;).

 

Teknik årsager til fejl alarmer

Elektronisk interferens

Interferens fra andre elektroniske enheder som trådløse routere eller andre sikkerhedssystemer kan påvirke sensoren. Placer sensorer væk fra andre elektroniske enheder og kabler for at minimere interferens.

Fysiske skader

Sensoren kan blive beskadiget ved slag eller fald, hvilket kan påvirke dens funktion. Inspicer sensoren for fysiske skader og udskift den om nødvendigt.

Elektronisk interferens

Interferens fra andre elektroniske enheder som trådløse routere eller andre sikkerhedssystemer kan påvirke sensoren. Placer sensorer væk fra andre elektroniske enheder og kabler for at minimere interferens.

Fejlagtig installation

Hvis sensoren er forkert installeret eller konfigureret, kan det føre til falske alarmer. Gennemgå installationsmanualen og sørg for korrekt opsætning. Det kan være en god idé at fjerne sensoren eller kameraet fra systemet og installere det igen, hvis det giver falske alarmer. dette kan du gør både på LifeSmart app og på alarmboks/panel.

Batteriproblemer

Lavt batteri kan få sensoren til at opføre sig unormalt og gir fejl alarmer. Udskift batterierne regelmæssigt for at undgå problemer. Vores bevægelsessensor SLEIPNER har batterilevetid på op til 2 år og er nem at skifte batterier i bagklappen.

Kameraer: Notifikationer i uendelighed

Dit overvågningskamera kan blive påvirket af trafik eller billygter om natten selv om du ikke peger kamera mod offentlige vej. Spindelvæv foran kameraet kan også forårsage til notifikation og fejl alarm. Rengør kameraet regelmæssigt og juster dets placering for at undgå fejl alarmer.

Konklusion

Næste gang din alarm går i gang uden nogen tilsyneladende grund, husk at det kan skyldes en række forskellige faktorer. Uanset hvad, er det altid godt at have en plan for at sikre, at dit alarmsystem fungerer korrekt. Og lidt tålmodighed kan hjælpe med at håndtere frustrationerne, når teknologien driller. Vi får ofte stillet de her spøgsmal:

Hvorfor udløser min bevægelsessensor en alarm, når der ikke er nogen i rummet?

Svar: Dette kan skyldes sollys, skygger fra træer, eller andre lysforandringer. Sørg for at placere sensoren, så den ikke rammes direkte af sollys eller reflekterende overflader.

Kan mine kæledyr udløse alarmen?

Svar: Ja, husdyr som katte og hunde kan udløse alarmer. Brug en bevægelsessensor, der er designet til at ignorere kæledyr op til en bestemt vægt, såsom DanGear SLEIPNER, som ignorerer dyr op til 15 kg.

Hvad skal jeg gøre, hvis min sensor konstant giver fejl alarmer?

Svar: Tjek om sensoren er korrekt installeret og konfigureret. Du kan også prøve at fjerne og geninstallere sensoren i systemet.

Hvordan kan jeg reducere fejl alarmer fra mit kamera?

Svar: Sørg for, at kameraet ikke er rettet mod trafikerede områder eller steder med meget lysbevægelse. Rengør kameraet regelmæssigt for at fjerne spindelvæv og insekter.

Jeg håber du har fået praktiske tips og tricks til at minimere falske alarmer i dit husalarmsystem. Og at denne artikel har givet dig indsigt i, hvordan du korrekt installerer og vedligeholder dine sensorer og kameraer for at sikre pålidelig og effektiv overvågning. Her ned under kan du se vores alarm pakker og tilbehør.