Spørgsmål & svar2024-07-23T01:17:17+02:00

Qsmart.dk FAQ

Se spørgsmål & svar på de oftest stillede spørgsmål fra vores kunder

Herunder finder du svar på de spørgsmål og svar om vores alarmsystemer, overvågningskameraer og GPS trackere, vi plejer at blive spurgt om.

Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål og svar herunder, er du altid velkommen til at kontakte os eller udfylde vores kontaktformular.

spørgsmål og svarVælg den kategori du vil læse mere om

Virker Smart Life og TUYA app’s både på iOS og Android?2024-10-13T04:27:54+02:00

Ja, begge apps er tilgængelige til både iOS og Android-enheder, så du kan kontrollere og styre dine enheder fra alle enheder, som smartphones, tablets mm. Du har altså fuld adgang til dine smart enheder og sikringsprodukter, uanset hvor du befinder dig – så længe du har din smartphone eller tablet ved hånden.

Sælger i både til private og virksomheder?2024-10-13T04:29:33+02:00

Ja, vi henvender os både til privat personer og virksomheder, og tilbyder sikringsprodukter til alle typer af boliger og erhverv. Samt GPS trackere til både til private og virksomheder.

Problemer med SmartLife eller TUYA appen hvor får jeg support?2024-10-13T04:27:49+02:00

Ja, du kan få support fra både Smart Life og TUYA via deres hjemmesider. De har en udførlig “ofte stillede spørgsmål og svar” FAQ-sektion, der kan hjælpe dig med at løse de mest almindelige problemer og spørgsmål, du måtte have. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du har behov for support eller yderligere assistance.

Kan jeg se videooptagelser fra overvågningskameraet efterfølgende?2024-10-13T04:29:08+02:00

Ja, alle DanGear overvågningskameraer har mulighed for at optage video direkte på et micro SD memorykort, placeret i kameraet. På den måde kan se optagelserne efterfølgende direkte fra din smartphone, samt spole frem og tilbage i dem efter behov. Ønsker du at kunne gemme dine optagelser i skyen, er dette også en mulighed, men ikke gratis. For at kunne gemme dine optagelser i skyen, skal du oprette et cloudbaseret abonnement i TUYA eller Smart Life appen. Denne funktion vil koste et månedligt abonnement, separat afregnet til Smart Life eller TUYA.

Kan jeg få jeres produkter installeret af en professionel montør?2024-10-13T04:26:04+02:00

Ja, vi samarbejder med nogle af landets største monteringsvirksomheder, der er eksperter i at installere vores alarmsystemer, overvågningskameraer og GPS trackere.

Kontakt os på mail eller telefon for at få et prisoverslag på en professionel installation af dit produkt.

Kan jeg bruge Smart Life og TUYA appen samtidig?2024-10-13T04:28:00+02:00

Ja, du kan godt bruge Smart Life og TUYA appene på sammen tid, da de begge er baseret på den samme TUYA Smart-platform. Vi anbefaler dog, at du holder dig til én app for at holde det simpelt.

Jeg er i tvivl om hvilket produkt eller pakke jeg skal vælge?2024-10-13T04:29:23+02:00

Vi tilbyder altid gratis rådgivning og vejledning via mail, telefon eller ved at bruge vores Kontaktformular. Du kan også bestille en opringning ved at udfylde vores Ring mig op-formular.

Vi står klar med kyndig råd og vejledning, så du får det helt rigtige produkt, der passer til dine behov og budget.

Hvorfor nævner i både Smart Life og TUYA appen, skal jeg ikke kun bruge én app?2024-10-13T04:27:11+02:00

Du behøver kun at bruge én app. Du bestemmer selv om du vil benytte TUYA eller Smart Life appen. Selvom man kun behøver at bruge én app for at styre og overvåge sine smarte enheder, mener vi, det er relevant at nævne både Smart Life og TUYA appen, fordi der er lidt forskel på dem. Måske vil nogen foretrække Smart Life appen på grund af den understøtter smart scene IFTTT, mens andre vil vælge TUYA appen på grund af dens mange integrationsmuligheder med andre smarte hjem-platforme.

Hvordan tilslutter jeg et overvågningskamera til Smart Life eller TUYA appen?2024-10-13T04:26:47+02:00

For at forbinde et overvågningskamera skal du åbne SmartLife appen og trykke på + tegnet for at tilføje en ny enhed. Vælg derefter den type overvågningskamera du ønsker at tilslutte og forbinde ud fra listen. Derefter skal du følge vejledningen for at tilslutte din smartphone til dit WiFi-netværk. Herefter kommer der en QR kode frem på din smartphone skærm. Nu holder du din smartphone op foran overvågningskameraet, så kameralinsen kan aflæse QR koden, herefter er det forbundet og klar til brug.

Hvordan tilslutter jeg en enhed til Smart Life eller TUYA appen?2024-10-13T04:27:31+02:00

Du kan forbinde og tilslutte enheder til TUYA- eller Smart Life-appen på én af følgende tre måder:

Tilslut en enhed med fysisk QR-kode:
Tryk på “Scan QR-kode”-ikonet i højre hjørne, og scan QR-koden på enheden med din smartphone. Enheden vil nu være forbundet og klar til brug.

Tilslut en enhed uden QR-kode:
Tænd enheden, og vent ca. 1 minut. Tryk på plustegnet + i appen for at tilføje en ny enhed. Afvent, at enheden vises automatisk, og tryk derefter på “Forbind”. Følg vejledningen for at tilslutte din smartphone til dit WiFi-netværk, og enheden vil være forbundet og klar til brug.

Tilslut et overvågningskamera med QR-kode:
Tryk på plustegnet + for at tilføje en ny enhed. Vælg derefter kategorien “Kamera & Lås”, og vælg den første kameratype, som hedder “Kamera WiFi”. Følg vejledningen for at tilslutte din smartphone til dit WiFi-netværk. Herefter vises en QR-kode på din smartphone, som du holder op foran overvågningskameraets linse, så kameraet kan scanne QR-koden. Når det er gjort, vil kameraet være forbundet og klar til brug.

Hvordan opretter jeg en konto i Smart Life eller TUYA appen?2024-10-13T04:27:37+02:00

Du kan oprette en konto ved at downloade app’en fra App Store eller Google Play, og derefter følge instruktionerne i appen for at oprette en konto med din email og et kodeord(vi anbefaler at du benytter et unikt og stærkt kodeord).

Hvordan kan du dele konto adgang til SmartLife appen med andre?2024-10-13T04:27:42+02:00

Når du skal dele konto adgang til SmartLife appen med andre brugere, kan det gøres på to forskellige måder:

Del den samme konto og adgangskode:
Denne metode, som er den mindst sikre, giver andre adgang til Smart Life-appen ved at bruge dit login. Når de får dit brugernavn og adgangskode, kan de logge ind på deres enhed og se præcis det samme som du kan i SmarLife appen. Det er en hurtig måde at dele konto adgang til SmartLife appen, men det anbefales ikke.

Inviter brugere til din konto :
Med denne metode kan du invitere andre til at få fuld eller delvis adgang til din konto uden at dele dit login. Du sender en invitation via appen, som modtageren skal acceptere. Dette er mere sikkert, da du kan kontrollere og begrænse, hvem der får adgang til hvad.

Sådan inviterer du personer til din konto:

  • Tryk på “Me.”
  • Tryk på “Home Management.”
  • Vælg dit hjem.
  • Under “Home Member” kan du trykke på “Add Member.”
  • Til sidst skal du vælge, hvordan du vil invitere brugeren: via mail, sms eller app.
Hvordan installerer jeg jeres alarmsystemer?2024-10-13T04:29:18+02:00

Alle vores alarmsystemer leveres med opsætningsvejledninger og kan i de fleste tilfælde installeres uden professionel hjælp blot ved at følge vejledningen.

De fleste dele monteres med enten dobbeltklæbende tape eller skruer, så hvis du kan bore huller i væggen, sætte rawplugs i og skrue et par skruer i, så kan du med garanti også selv opsætte vores alarmsystemer.

Vi har også en YouTube-kanal, hvor du kan finde opsætningsvideoer. Har du behov for hjælp eller support, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon eller mail for yderligere assistance.

Hvor nemme er jeres produkter at opsætte og installere?2024-10-13T04:28:47+02:00

Vi lægger stor vægt på at vores produkter er så nemme at opsætte som muligt. Derfor inkluderer vi installationsvejledninger med alle vores produkter, og du kan også få gratis teknisk support fra vores kundeservice, hvis du har brug for hjælp. Derudover er TUYA og Smart Life appen også nem at bruge, så du kan få det meste ud af dine produkter uden at skulle være en teknisk ekspert.

Hvor meget data bruger et 4G-overvågningskamera om måneden?2024-10-13T04:26:09+02:00

Et 4G-overvågningskamera bruger typisk mellem 2 og 10 GB data om måneden. Det præcise forbrug varierer afhængigt af faktorer som videoopløsning, optagelsesfrekvens og hvor ofte kameraet er indstillet til at registrere bevægelse. Vi anbefaler altid at starte med en stor datapakke og eventuelt nedgradere, når du har fundet den datamængde, der passer til dit kameras behov.

Pro-tip: De fleste teleudbydere tilbyder muligheden for at tilkøbe et data-deling-SIM-kort til dit mobilabonnement, ofte til en meget lav pris. Denne type kort er ideelt til et overvågningskamera, da det deler data med dit mobilabonnement (som typisk har rigelig data), er billigt og kun bruges til dataforbrug.

Hvor mange sensorer og tilbehør kan jeg forbinde til et DanGear alarmsystem?2024-10-13T04:26:41+02:00

Du kan forbinde op til:

200 stk. Sensorer og tilbehør til et touchskærm-alarmpanel

100 stk. Sensorer til en WiFi-alarmboks

Hvor må man sætte overvågningskameraer op?2024-10-15T23:25:08+02:00

Du må sætte sikkerhedskameraer op på din egen ejendom, men du skal undgå at filme områder, hvor offentligheden har adgang, såsom veje og fortove.

Læs mere om hvor du må sætte overvågningskameraer op, i vores artikel som handler om:

Regler for videoovervågning i Danmark

Hvor langt rækker WiFi til et overvågningskamera?2024-10-15T23:15:33+02:00

WiFi-rækkevidden til et trådløst kamera afhænger af din routers kapacitet og eventuelle fysiske hindringer. Typisk kan rækkevidden være op til 50 meter indendørs og 100 meter udendørs uden hindringer. Brug af WiFi-forstærkere (mesh netværk) kan forbedre rækkevidden betydeligt.

Se alle vores WiFi overvågningskameraer med gratis app

Hvor kan jeg få support og hjælp?2024-10-13T04:28:42+02:00

Vores kundeservice er åben alle hverdage og du kan kontakte os både på telefon og mail.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser så hurtigt som muligt, og vi gør alt for at hjælpe dig med eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have med produkter købt hos os.

Hvor bliver mine app data fysisk gemt henne?2024-10-13T04:27:16+02:00

Smart Life og TUYA har deres europæiske datacentre placeret i Tyskland, som er kendt for sin høje standard for pålidelighed og sikkerhed. Dette betyder, at dine data opbevares på et sikkert sted, og at du kan føle dig tryg ved at bruge disse app’s til at styre og overvåge dit smarte hjem.

Hvilket udendørs overvågningskamera skal du vælge?2024-10-15T23:09:55+02:00

Valget af udendørs overvågningskamera afhænger af dine behov. For udendørs overvågning anbefales robuste og vejrbestandige kameraer som MJØLNER, PTZ-kameraer som HUGIN eller det helt store 20X optisk zoom kamera, som også er ideelle til overvågning af større områder.

Læs mere om vores tre bedste bud på overvågningskameraer.

Hvilket tele abonnement skal jeg vælge til et WiFi & 4G alarmsystem?2024-10-13T04:26:21+02:00

DanGear touchskærm alarmsystemer med WiFi & 4G kan sende SMS’er og foretage opkald ved alarm. Det er derfor en fordel at vælge en teleudbyderpakke, der mest inkluderer tale og SMS, og så lidt data som muligt, da det ikke vil blive anvendt.

Du kan benytte alle udbyderes SIM-kort indenfor EU, da der ikke er SIM-lås på vores 2G-, 3G- og 4G-produkter.

Hvilket tele abonnement skal jeg vælge til et 4G overvågningskamera?2024-10-13T04:26:16+02:00

Et 4G-overvågningskamera benytter sig af data til at transmittere video og sende notifikationer. Det er derfor en fordel at vælge en teleudbyderpakke, der mest inkluderer data, og så lidt tale og SMS som muligt, da det ikke vil blive anvendt.

Hvilke enheder kan jeg styre med Smart Life og TUYA appen?2024-10-13T04:28:11+02:00

Smart Life og TUYA appene understøtter en lang række forskellige enheder f.eks. smart lyspærer, klimaanlæg, dørlåse, stikkontakter, vandhaner, robotstøvsugere, og selvfølgelig, DanGear alarmsystemer, sikringsprodukter og overvågningskameraer. Gå til TUYA’s hjemmesiden for at se den fulde liste over understøttede enheder.

Hvad sælger i hos Qsmart.dk?2024-10-13T04:29:38+02:00

Hos Qsmart.dk sælger vi sikringsprodukter fra det danske mærke DanGear, samt GPS trackere fra mærket Sino Track. Vores produkter inkluderer b.la. alarmsystemer, sensorer, overvågningskameraer, smart home produkter, GPS trackere samt tilbehør.

Hvad koster videoovervågning?2024-10-15T23:40:34+02:00

Prisen på videoovervågning varierer afhængigt af kameraets funktioner og kvalitet. Vores priser for DanGears WiFi-kameraer starter ved omkring 749 kr. og går op til 3.499 kr. Vores bedst sælgende overvågningspakke indeholder 4 stk. MJØLNER sikkerhedskameraer, inklusive microSD-hukommelseskort og strømforlængerledninger, med priser der starter ved 1.999 kr.

DanGear 3MP & 5MP WiFi overvågningskamera stor pakke

Har du behov for at kunne følge bevægelser, vil et godt valg være en overvågningspakke, der indeholder 4 stk. HUGIN PTZ overvågningskameraer, også inklusive microSD-hukommelseskort og strømforlængerledninger, hvor priserne starter ved 4.299 kr.

DanGear 5MP PTZ WiFi overvågningskamera stor pakke

Hvad koster det at bruge Smart Life og TUYA appen?2024-10-13T04:28:17+02:00

Begge apps er som udgangspunkt helt gratis at downloade og bruge.

Du kan godt opgradere til en premium-konto, hvis du ønsker adgang til ekstra funktioner, såsom f.eks. at gemme dine videooptagelser i skyen, kontra på et micro SD memory kort på dit overvågningskamera mm. Men eftersom du altid kan se dine optagelser direkte fra app’en, som er optaget på dit memory kort lokalt, er det meget få som vælger at opgradere til en premium-konto.

Hvad gør jeg hvis jeg har et problem med et af jeres produkter?2024-10-13T04:28:58+02:00

Vi tilbyder gratis teknisk support til alle vores kunder, og du er velkommen til at kontakte os med eventuelle spørgsmål eller problemer du måtte have med dit produkt. Derudover tilbyder vi også 2 års garanti på alle vores produkter, så du kan få erstattet eller repareret dit produkt hvis der opstår fejl inden for garantiperiode.

Hvad er TUYA eller Smart Life appen?2024-10-13T04:28:53+02:00

TUYA og Smart Life er smart home apps, der kan bruges til at styre og overvåge dine DanGear sikringsprodukter og alarmsystemer fra os. Begge apps er gratis at downloade og benytte. Udover at TUYA og Smart Life appsene kan bruges til dine DanGear sikringsprodukter, kan du også styre og overvåge en lang række andre enheder i dit smarte hjem, såsom smarte lyspærer, klimaanlæg, dørlåse, robotstøvsugere og meget mere. Du kan styre enhederne manuelt fra appen eller oprette smart scene IFTTT automatiseringsprocesser, så de udfører bestemte handlinger baseret på tidspunkt, placering eller andre faktorer.

Hvad er SmartLife-appen?2024-10-13T04:26:54+02:00

SmartLife-appen er en brugervenlig smart home app, der giver dig mulighed for at styre dine smart home-enheder fra ét sted. Den understøtter integrationer som Google Home og smart scene IFTTT, hvilket gør det muligt at automatisere og stemmestyre dine enheder.

Hvad er smart scene IFTTT i Smart Life appen?2024-10-13T04:27:00+02:00

Smart Life-appen understøtter Smart Scene og IFTTT, hvilket betyder, at du kan oprette IFTTT-automatiseringsprocesser mellem enheder, der er tilkoblet Smart Life-appen. IFTTT står for “If This Then That”. En Smart Scene består af en betingelse, som bliver opfyldt, og derved udføres en prædefineret handling. Det kunne f.eks. være, at når du tilkobler alarmsystemet, skal dit smart belysning slukke.

Hvad er Sino Track GPS trackere?2024-10-13T04:29:03+02:00

Vores GPS trackere fra Sino Track er GPS trackere, der kan spore positionen på et køretøj eller anden genstand realtime, via GPS. De kan forbindes til internettet via GSM, 2G eller 4G forbindelse, så du kan følge med i positionen i realtid via SinoTrack app’en eller via SinoTrack’s hjemmeside. GPS trackeren kan også sende alarm beskeder, hvis der registreres uregelmæssigheder såsom uønsket bevægelse, overskredet hastighed eller geofencing(hvor GPS trackeren bevæger sig uden for et forudbestemt område), for bare at nævne nogle få funktioner.

Hvad er forskellen på TUYA og Smart Life appen?2024-10-13T04:27:05+02:00

Groft sagt kan TUYA og Smart Life appen det samme, de har ens brugerflade og er lavet af det samme firma, nemlig TUYA. Eneste nævneværdige forskel er, at Smart Life appen understøtter brugen af smart scene IFTTT, det gør TUYA ikke. Vi anbefaler derfor som udgangspunkt, at man benytte Smart Life appen.

Har I garanti på jeres produkter?2024-10-13T04:29:13+02:00

Ja, vi har 2 års garanti på alle vores produkter og tilbyder desuden ubegrænset mail og telefon support i hele periode.

Følger der gratis SIM-kort med til mit 4G produkt?2024-10-13T04:26:28+02:00

Ja, der følger en gratis Greentel SIM-kort startpakke med til alle vores 2G-, 3G- og 4G-produkter. Alt du skal gøre er at aktivere sim-kortet på deres hjemmeside og vælge den ønskede pakke. Se alle pakker og priser hos Greentel ved at trykke her.

Er det lovligt at have overvågningskamera?2024-10-15T23:26:56+02:00

Ja, det er lovligt at have videoovervågning i Danmark, så længe du overholder reglerne om persondatabeskyttelse og informerer om overvågningen med skiltning.

Læs mere om hvor du må sætte overvågningskameraer op, i vores artikel som handler om:

Regler for videoovervågning i Danmark

Er der abonnement på jeres WiFi overvågningskameraer?2024-10-13T04:28:32+02:00

Nej, alle vores overvågningskameraer og alarmsystemer med WiFi er uden abonnement og benytter sig af TUYA eller Smart Life appen. Det betyder at du kun betaler en engangspris for produktet, og derefter ejer det fuldt ud.

Eftersom et WiFi overvågningskamera forbinder og sender data/videostream over WiFi, har du altså ikke nogen omkostninger ved at bruge produktet løbende, udover de omkostninger, du har til din internet udbyder.

Er der abonnement på jeres WiFi alarmsystemer?2024-10-13T04:29:27+02:00

Nej, alle vores alarmsystemer med WiFi er uden abonnement og benytter sig af enten TUYA eller Smart Life appen, som er gratis at benytte. Det betyder, at du kun betaler en engangspris for dit alarmsystem og derefter ejer det fuldt ud.

Er der abonnement på jeres GPS trackere?2024-10-13T04:28:37+02:00

Svaret er både ja, og nej. Som udgangspunkt skal en GSM, 2G eller 4G GPS tracker være koblet til et telenetværk hos en udbyder, som f.eks. Telia, Telenor eller Yousee. Men om du ønsker et abonnement er op til dig. Du kan enten vælge et taletidskort med optankning, et abonnement uden binding eller et abonnement med binding, det er helt op til dig, hvad du vælger.

Vi anbefaler at du køber en DanGear simkort startpakke her hos os, med optankning eller abonnement uden binding. Du kan også vælge en anden teleudbyder efter eget valg, det er helt op til dig.

Er der abonnement på jeres 4G overvågningskameraer?2024-10-13T04:28:29+02:00

Alle DanGear overvågningskameraer med 4G sælges uden abonnement og benytter sig af to gratis apps, TUYA eller Smart Life. Det betyder at du betaler en engangspris for overvågningskameraet, og derefter ejer det fuldt ud.

Men for at kunne bruge et 4G overvågningskamera forudsætter det, at du indsætter et simkort med 4G opkobling til en teleudbyder, eftersom at kameraet ikke har WiFi og udelukkende bruger 4G netværket til at sende data/videostream til dig.

Du kan enten købe en DanGear simkort startpakke her hos os, med optankning eller abonnement uden binding. Eller du kan vælge en anden teleudbyder efter eget valg, det er helt op til dig.

Er der abonnement på 4G alarmsystemer?2024-10-13T04:28:22+02:00

Nej, alle DanGear alarmsystemer med WiFi og 4G sælges uden abonnement og styres via dit hjemme-WiFi og Smart Life-appen, som er gratis at benytte.

Du betaler en engangspris for alarmsystemet og ejer derefter systemet.

Ønsker du ekstra notifikationer udover dem, som du får i Smart Life-appen, kan du vælge at benytte 4G-funktionen. For at benytte 4G-funktionen skal du have et aktivt 4G SIM-kort med tale og SMS, som indsættes i touchskærm alarmpanelet. Indtast herefter op til fem telefonnumre i systemet, som ved en alarm vil modtage SMS’er eller opkald.

Vi giver en gratis Greentel SIM-kort startpakke med til alle vores 4G-produkter.

Der mangler sensorer eller tilbehør i pakken?2024-10-13T04:26:33+02:00

Alle vores alarmsystempakker skal ses som et udgangspunkt, som du selv kan bygge videre på. Hvis der mangler noget i pakken, kan du tilføje det ønskede tilbehør til kurven eller vælge en større pakke.

Der er for meget indhold i pakken?2024-10-13T04:08:12+02:00

Hvis der er for meget indhold i pakken, anbefaler vi, at du vælger en mindre pakke og tilføjer de sensorer eller tilbehør til pakken, du mangler.

Bruger Smart Life og TUYA GDPR-certificeret teknologi?2024-10-13T04:27:22+02:00

Ja, begge apps bruger GDPR-certificeret teknologi for at sikre, at de overholder de strenge databeskyttelsesregler, der gælder i EU. Dette betyder, at begge app’s kun samler, behandler og opbevarer dine data i overensstemmelse med GDPR-reglerne.